تابلو ها و قطعات الکترونیکی

آشنایی با سوکت زن و ساختار آن

آشنایی با سوکت زن و ساختار آن
آچار سوکت زن شبکه چیست؟

آچار سوکت زن شبکه ابزاری است از نظر ظاهری شبیه انبر دست اما کاربرد متفاوتی دارد. برندهای موجود در بازار هر کدام آچار سوکت زنی با ویژگی ‌هایی متفاوتی به بازار ارائه کرده اند.پ

برخی از این آچارها تنها مخصوص زدن سوکت‌ های rj45 و بعضی دیگر برای سوکت زدن rj12 و rj11 کاربرد دارند و به وسیله آن ها می ‌توان به کابل‌ های سیم تلفن و کابل ‌های شبکه که به صورت زوج‌ های به هم تابیده شده هستند، سوکت شبکه زد. بعضی دیگر از آچارها هم زمان قابلیت سوکت زدن به سوکت های rj45 و rj11 را دارا هستند.

محصول جدید: وال واشر 12 ولت

ساختار آچار سوکت زن شبکه

مسئله ای که در مورد آچارهای چند کاره باید مورد توجه قرار داد، وجود دو تیغ صاف در قسمت پایین آن ها است که برای لخت کردن روکش اصلی کابل شبکه و سیم تلفن و دسترسی به رشته ‌های داخلی پیش از سوکت زدن کاربرد دارد.

قسمت تک تیغ معمولا در این آچارها برای صاف کردن رشته سیم ‌های داخل کابل مورد استفاده قرار می ‌گیرد و حتما قبل از سوکت زدن باید به وسیله آن تمام رشته سیم‌ ها را دقیق و به طور یک دست قطع کنید و به هیچ عنوان برای این کار از سیم چین استفاده نکنید.

قسمت دایره ای پایین آچار، کار ابزار استریپر را برای شما انجام می ‌دهد که به کمک آن می ‌توانید لخت کردن و جداسازی روکش انواع کابل شبکه را در صورتی که ابزار استریپر همراه تان نبود، با آن انجام دهید.

از آچار سوکت زن می توان برای سوکت زنی سه نوع 4 پین، 6 پین و 8 پین استفاده کرد. بعد از آن که رشته های سیم را صاف کردیم، می توانیم رشته های صاف شده را داخل سوکت و براساس رنگ مرتب شده قرار دهیم. با اطمینان از اینکه سیم ‌ها صحیح قرار گرفته اند و به انتهای سوکت رسیده اند، عملیات پرس و پانچ را با فشار دادن دسته ‌های آچار سوکت زنی شبکه می‌ توانیم انجام دهیم.

عملیات پانچ کردن بسیار حساس است هر سوکت را تنها یک بار می ‌توان در داخل آچار برای پرس کردن قرار داد و مهم ترین عاملی که در این عمل باید در نظر داشت، میزان فشاری است که برای پرس باید انجام داد. این فشار اگر کم باشد، تیغه‌ های اتصال دهنده رشته ‌های داخل سوکت را زخمی نمی ‌کند و اتصال برقرار نمی‌ شود و اگر این فشار خیلی زیاد باشد، رشته ‌ها را قطع می ‌کند و باز هم اتصالی برقرار نمی‌ شود.

فرایندی که آچار انجام می دهد در واقع دو پرس متفاوت است یکی برای پایین بردن تیغه ‌های اتصال دهنده و لخت کردن رشته ها است که منجر به برقراری ارتباط سوکت می شود. دیگری پرس بخش انتهایی سوکت است جایی که باید شیلد کابل دقیقا در آنجا قرار بگیرد تا بعد از پرس از بازی کردن کابل در سوکت و افزایش احتمال قطعی جلوگیری به عمل آورد.

مقاله آموزشی: بهترین خمیر سیلیکون

نحوه اتصال سوکت به کابل با کمک آچار شبکه

بعد از اینکه کابل شبکه را آماده کردیم باید سر رشته های سیم را به صورت مساوی قطع کنیم و با کمک استریپر آنها را لخت کنیم. رشته های سیم را براساس رنک داخل سوکت قرار داده و آن ها را تا انتهای سوکت می بریم. با کمک آچار، سوکت را پانچ کرده و با یک فشار استاندارد رشته های سیم را داخل آن محکم می کنیم.

آچار سوکت زن بر اثر فشار و پرس، رشته های نازک سیم را داخل سوکت ثابت و محکم می کند و هم قسمت انتهایی شیلد کابل را به سوکت متصل می کند تا از حرکت کابل و قطع شدن رشته های سیم جلوگیری کند.

مقاله آموزشی: پی سی بی ال ای دی PCB LED

نکات مهم برای کار کردن با آچار سکوت زن شبکه

هر سوکت را تنها یک بار در داخل آچار قرار دهید و آن را پرس کنید.

ابتدا و انتهای سوکت را در محل مورد دقیق خودش قرار دهید، زیرا فرایند پرس کردن تنها در یکبار فشار دادن آچار صورت می ‌گیرد.

سوکت هایی با پین کمتر را داخل قسمت هشت پین آچار به صورت معکوس وارد نکنید. این کار باعث خراب شدن آچار و سوکت شما می ‌شود.

اگر مهارت کافی در کار سوکت زدن ندارید، قبل از شروع فعالیت با چندین سوکت و یک کابل اندکی سوکت تست بزنید تا به نحوه ایجاد یک سوکت با کیفیت و مادام العمر تسلط پیدا کنید.

بخش فلزی که در انتهای آچار برای جمع کردن دسته ‌های آن ها تعبیه شده است، ممکن است در مواقعی که بخواهید تعداد زیادی سوکت بزنید به دلیل آن که آزاد است در کار شما خلل ایجاد کند. برای رفع این مشکل می ‌توانید آن فلز را جدا کنید و در محلی امن کنار بگذارید تا بعد از اتمام کار با آچار آن را وصل کنید تا برای جمع کردن آچار دچار مشکل نشوید.

مقاله آموزشی: بررسی ال ای دی (LED) بلوکی

روش سوكت زدن

اول سيم شبكه را توسط سيم لخت كن به اندازه 3 الي 5 سانت از پوسته جدا مي كنيم ( اگر از محافظ سوكت مي‌خواهيد استفاده كنيد قبل از لخت كردن از سيم عبورش دهيد)

سيم‌ هاي بهم تنيده شده را از يكديگر جدا كرده و كاملا صاف مي كنيم.

سيم ها را طبق استاندارد كنار هم قرار مي دهيم.

دو استاندارد جهت قرار دادن سيم شبكه در سوكت موجود است، استاندارد T568A و T568B كه در اصل فرقي با هم ندارند ولي استاندارد T568B بيشتر استفاده مي شود.

( توجه كنيد كه اگر سيم‌ هاي سوكت را به صورت مساوي به هر رنگ دلخواه سوكت كنيد براي مثال سيم نارنجي را در پين يك و آن طرف سيم را هم پين يك نارنجي و به همين منوال ادامه دهيد ارتباط بقرار مي شود ولی جهت عيب يابي و تبعيت از استاندارد كه لازمه هر كار فني است حتما از استاندارد B جهت سوكت زدن استفاده كنيد)

سيم ‌ها را طبق استاندارد كنار هم قرار مي دهيم و با يك انگشت پوسته سيم و محل جدا شدن سيم‌ ها را محگم نگه مي داريم تا رديفش بهم نخورد.

قسمت اضافه سيم را با سيم چين يا قيچي قطع مي كنيم فاصله مورد نياز بر حسب تجربه شخص است يعني با تمرين شما مقدار مورد نياز سيم كه در سوكت قرار گيرد و محافظ سيم هم پرس شود را به دست خواهيد آورد اندازه 3 سانت به صورت تقريبي است.

سيم ‌ها رو با دقت بدون اينكه ترتيب استاندارد بهم بخورد وارد سوكت می كنيم.

بعد از اينكه مطمئين شديم تمام سيم ها تا انتها وارد سوكت شده است و قلاف سيم در قسمت محافظ سيم سوكت قرار دارد با استفاده از آچر سوكت پرس مي كنيم.

با انجام اين عمل در طرف ديگر سيم شبكه آماده است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *