تابلو ها و قطعات الکترونیکی

آشنایی با ریموت کنترل و بررسی ریموت کنترل آر جی بی

آشنایی با ریموت کنترل و بررسی ریموت کنترل آر جی بی
ریموت کنترل چیست؟

کنترل از راه دور یا ریموت کنترل وسیله ای برای صدور فرمان از فاصله ی دور برای وسایل الکترونیکی است. امروزه برای راحتی کاربران در باز کردن در ها و کرکره ها از آن استفاده می شود. دستگاه ‌های کنترل از راه دور معمولاً از وسیله‌ای دستی همراه با کلیدهایی منظم برای تنظیم ساختارهای مختلف مثل شبکه ‌های تلویزیون، شماره مسیر و صدا تشکیل شده‌ است. برای اکثریت دستگاه‌های مدرن که چنین کنترل‌ هایی برای آن‌ها در نظر گرفته می ‌شود، دستگاه کنترل از را دور دستی، دارای عملکردهای اجرایی بسیار وسیع تری نسبت به عملکردهای اولیه ‌ای است که بروی خود دستگاه کنترل شونده تعبیه شده ‌است.

محصول جدید: قیمت و خرید ریموت کنترل (RGB) از راه دور RF

خیلی از این دستگاه‌ های کنترل از راه دور برای برقراری ارتباط از سیگنال‌ های سریع فروسرخ (infrared (IR) signals) و تعداد معدودی از سیگنال‌ های رادیویی (radio signals) استفاده می ‌کنند. تاریخچه استفاده از کنترل از راه دور به حدود سه هزار سال پیش از میلاد بر می گردد. در آن زمان افراد پولدار اقدام به خرید برده می کردند که با دستور صاحب خانه اقدام به انجام کارها می کرد.

اما اولین ریموت کنترل به شکل مدرن امروزی درسال ۱۵۴۲ توسط فیزیکدانی افغان به نام عباس رسولی در چاهی به عمق هفتصد متر زیر زمین ساخته شد که با یک مغناطیس قوی اجسام از راه دور حرکت داده می شد. در سال ۱۹۰۰ یک دانشمند آلمانی به اسم هاینریش تمبان ریموتی طراحی کرد که به وسیله آن محل دقیق گوشی تلفن همراه مشخص و روشن می شد.

مقاله آموزشی: آشنایی با فلاشر 12 ولت افکت دار

تقسیم بندی انواع ریموت کنترل:
انواع ریموت کنترل بر اساس فرکانس

ریموت ها را می توان بر اساس شاخص های زیادی دسته بندی کرد که یکی از آن ها فرکانس بود ۳ فرکانس ۸۶۸ ، ۴۳۳ و ۳۱۵ مگاهرتز از پرکاربرد ترین‌ ها هستند.

انواع ریموت کنترل بر اساس فرآیند معرفی به گیرنده

مقاله آموزشی: ال ای دی 10 وات و مزایای LED

در این مورد ریموت ها به ۳ دسته تقسیم می شوند: ریموت های Code Fix , Code Learning و Hoping

مدل Code learning

در این مدل ریموت کنترل، کد شناسایی سیگنال ها میان فرستنده و گیرنده (ریموت و رسیور) توسط نرم افزار مشخص می شود. به این صورت که با فشردن کلیدی بر روی رسیور آن را در حالت شناسایی قرار داده و هم زمان با آن با زدن کلیدی بر روی ریموت، کد شناسایی مرتبط با آن برروی حافظه ی رسیور ذخیره و آنجا نگهداری می شود. در نتیجه ی این کار دستورات ارسالی از سمت ریموت به رسیور قابل دریافت می شود و می توان آن دستورات را دیکود یا رمزگشایی کرد. تعداد ریموت هایی که می توان آن ها را توسط این گیرنده ها شناسایی کرد محدود است و معمولاً بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ ریموت است.

در ریموت کنترل های کد لرنینگ به دلیل این که ارتباط بین سیگنال های ریموت و رسیور توسط نرم افزار انجام می شود و نیازی به عملیات فیزیکی مانند لحیم کاری و … نیست، استفاده از آن ها راحت تر است. این مدل معایبی هم دارد به طور مثال چون راه ارتباطی میان فرستنده و گیرنده ثابت و توسط نرم افزار است و کدها و سیگنال های ارسالی محدود هستند به راحتی می توان به وسیله ی دستگاه های مخصوص شناسایی سیگنال، از این مدل کپی برداری کرد. به همین دلیل امنیت ریموت کنترل های Code Learning زیاد بالا نیست.

مدل Code Fix

در این مدل برای شناساندن سیگنال های میان فرستنده (ریموت) و گیرنده (رسیور) به تعدادی سوییچ برروی رسیور و تعدادی جامپر یا جهنده بر روی ریموت ها نیاز است. سوییچ هایی که بر روی رسیور نصب می شوند باید در وضعیت معلومی از روشن/ خاموش بودن قرار گیرند و هم زمان با آن باید جهنده هایی که بر روی برد الکترونیکی ریموت ها نصب شده اند را در وضعیت مشخصی از قطع / وصل بودن قرار داد. وضعیت سوییچ ها و جامپر ها باید مشابه هم باشند تا دستورات توسط ریموت برای رسیور ارسال شده و رسیور آن ها را دریافت و شناسایی کند.

در این روش برخلاف روش Code Learning برقراری وضعیت جامپرها و ارتباط میان فرستنده و گیرنده به صورت نرم افزاری نیست. توسط لحیم کاری انجام می شود که از معایب این مدل است. در این مدل مثل مدل قبل به علت محدود بودن وضعیت ارتباطی میان ریموت و رسیور به راحتی قابل کپی برداری بوده و امنیت پایین تری نسبت به مدل کد لرنینگ دارد.

دیگر ویژگی هایی که ریموت کنترل های مدل Fix Code دارد این است که نمی شود به صورت تکی یک ریموت را از رسیور حذف و غیر فعال کرد و در صورت به مشکل خوردن یک ریموت باید وضعیت همه ی جهنده ها و سوییچ های بکار رفته را دچار تغییر کرد تا بتوان ریموت اشکالی را غیرفعال کرد. امروزه استفاده از این مدل ریموت کنترل به پایین ترین حد ممکن رسیده است و نقاط ضعف بسیاری دارد.

مدل Hoping (هاپینگ)

در این مدل هم مثل مدل کد لرنینگ ارتباط میان ریموت و رسیور از طریق نرم افزاری و توسط یک کد ارتباطی صورت می گیرد با این تفاوت که این کد در مدل Code Learning همواره ثابت بوده ولی در مدل هاپینگ هر بار کد جدیدی توسط ریموت تولید می شود.

مزایای این مدل این است که امکان کپی برداری از آن به حداقل ممکن رسیده یا غیر ممکن شده است. بیش از ۱۵ میلیارد حالت برای کد دهی جدید که توسط ریموت مورد استفاده قرار می گیرد وجود دارد. دیگر مزایای آن شناسایی سیگنال های ارتباطی بین فرستنده و گیرنده فقط و فقط از طریق خود رسیور است که امنیت ریموت کنترل های مدل هاپینگ را از تمامی مدل های دیگر بیشتر کرده است.

ریموت کنترل های مادون قرمز و رادیویی

ریموت کنترل های مادون قرمز سیگنال و پالس های حاصل از قطعه دیود مادون قرمز را به رسیور می فرستند و به نوعی ارتباط میان ریموت و گیرنده را از این طریق برقرار می کنند. این درحالی است که ریموت های رادیویی امکان ارتباط بین سیگنال ها را از طریق امواج رادیویی فراهم می کنند.

ریموت کنترل های مادون قرمز برای ارسال و دریافت سیگنال به مسیری تقریباً مستقیم و راست احتیاج دارند و به همین خاطر برد آن ها در حدود چند متر است. در ریموت های رادیویی به علت استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالاتر، برد آن ها بسیار بیشتر از ریموت های مادون قرمز است و نیازی به مسیر مستقیم برای برقراری ارتباط ندارند و وجود مانع هم نمی تواند خللی در کارایی آن ها ایجاد کند.

مقاله آموزشی: پی سی بی ال ای دی PCB LED

ریموت کنترل مدل ASK

(Amplitude Shift Keying) یا همان ای ِس کا یکی از مدل هایی است که امروزه در بازار به خاطر مقرون به صرفه بودن و کم مصرفی بودن آن استفاده زیادی می شود. دیگر خصوصیات این ریموت داشتن تقویت کننده ای است که با تغییر فاصله ی گیرنده و فرستنده می تواند برد خود را بسته به فاصله ی مورد نظر افزایش یا کاهش دهد.

این مدل ریموت کنترل از دسته ی فرکانس ۳۱۵ مگاهرتزی است. مدل ۴۳۳ مگاهرتزی آن هم وجود دارد ولی به شدت کمیاب است. کاربرد این مدل از ریموت کنترل ها بیشتر در سیستم های امنیتی منازل و اتومبیل و در باز کن ریموت است. برد این ریموت ها در حالت معمولی حدودا تا ۱۰ متر و در بهترین حالت با تقویت کننده تقریبا تا ۱۰۰۰ متر هم می رسد. ریموت های ASK مثل کد لرنینگ ها هستند و چون راه ارتباطی میان سیگنال ها برای فرستنده و گیرنده ثابت است، امنیت زیاد بالایی ندارند و این موضوع از معایب آن به شمار می رود.

RGB (آر.جی.بی)

در صنعت روشنایی به محصولاتی که قابلیت تغییر رنگ داشته باشند ، آر بی جی یا فول کالر گفته می شود.

این کالاها از ویژگی هایی مثل برنامه پذیری برای کنترل رنگ ، سرعت و میزان روشنایی برخوردارند.

آر.جی.بی مخفف سه رنگ Red(قرمز) ، Green (سبز) و Blue (آبی) است که نشان می دهد با ترکیب این 3 رنگ امکان تولید 16 میلیون رنگ (طیف کامل رنگ ها) وجود دارد.

کنترل کننده LED RGBW

کنترل کننده Wifi LED RGBW در حاضر با استفاده از گوشی های آیفون یا گوشی هوشمند اندروید مثل: سامسونگ، هوآوی، سونی و …. از هرجایی نور LED RGBW خود را کنترل کنید.

این کنترل کننده از راه دور به شما کمک می کند تا نوارهای روشنایی LED RGBW شما به شبکه wifi متصل شوند.

به سادگی چراغ های LED خود را روشن یا خاموش کنید. با فرمان صوتی روشنایی و رنگ ها را تغییر دهید، با اتصال به آن ، رنگ چراغ های اتاق یا تلویزیون خود را بسته به صداهای مختلف تغییر دهید.

ریموت کنترلر های آر جی بی RGB به دو دسته تقسیم می شوند:

1)ریموت کنترلر آر جی بی RGB با گیرنده و فرستنده IR

2)ریموت کنترلر آر جی بی RGB با گیرنده و فرستنده RF

ریموت های IR به ریموت های چشمی معروف است و باید کنترلر را در مقابل خود ریموت قرار داد تا کنترلر عمل کند.

ریموت RF به ریموت های فرکانسی معروف است در حدود 30 متر از خود مدار را پوشش می دهد.

ریموت RF بر خلاف ریموت IR اگر موانعی در مقابل منبع آن باشد به راحتی عمل می کند ولی در ریموت های IR برد فرکانس فقط و فقط 10 متر می باشد و اگر موانعی سر راه باشد عمل نمی کند.

مقاله آموزشی: بررسی ال ای دی نواری آر جی بی

ویژگی های کنترلر RGB – RGBW wifi (آر جی بی وای فای ) با ریموت RF یا IR

کنترل کننده نوار آرجی بی وای فای باعث می شود هنگام پخش موسیقی از تلفن، چراغ ها با موسیقی هماهنگ شوند و ریتم بگیرند. و فضای جذابی را برای مهمانی ها و جشن ها ایجاد می کند.

این نرم افزار، امکان کنترل 16 میلیون رنگ را به شما می دهد. برای هر رنگ، شدت نور و یا افکت خاصی را انتخاب کنید. چراغ ها را برای ذخیره 5 سناریو با انتخاب رنگ دلخواه و سطح روشنایی دلخواه ایجاد شده برنامه ریزی کنید.

کنترل همگام سازی توسط گروه و حالت تایمر، کنترل کننده led از کنترل هم زمان نوارهای چند LED پشتیبانی می کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *